Valalta

Pridal/a erwin.lakin dňa

Ahojte, radi by sme sa informovali od ľudí čo pravidelne chodia do Valalti, že kde nám poradite najvhodnejšie ubytovanie. Písali sme aj do Campu priamo vo Valalte ale bohužiaľ nam odpisali, že už je na ten náš požadovaný termín všetko obsadené. Tak by nás zaujímalo, či neviete o niečom v blízkosti tejto pláže. 

Veď si otvor Booking a podľa mapy si vyhladajte ubytovanie v tej lokalite...Aj tak tam v kempe za to pýtajú šialené prachy.

Ak chceš ísť priamo do Valalty, tak riešenia, keď si prešvihol termín sú takéto. Drvivá väčšina ľudí je v stane a tam sa miesta nerezervujú, ak teda nemáš kúpené miesto na celý rok :) (aj taká je možnosť)

  • Ísť do stanu, čo nie je v nudistickom kempe nič hrozné, dokonca až žiadúce. Ráno vstaneš, ideš do sprchy ako ťa príroda stvorila a kemp je v podstate jedna veľká obývačka s morom, plážami, kopcami... Ak ťa trápi pohodlie pri spaní, tak to sa dá riešiť skladacím matracom, alebo vhodným prestieraním/chladivou prikrývkou. Klímu si môžeš doniesť nejakú mini a prenosnú (ale osobne si myslím, že je to zbytočnosť)... taká horúca sprcha pred spaním všetko porieši, alebo obyčajný rozprašovač, alebo hadica na vodovod. Keďže nemusíš riešiť obliekanie/vyzliekanie, tak všetko je maximálne pohodlné. Miesta na stan sa vždy nájdu.
  • Požičať si karavan. Parkuje sa na identických miestach ako sú stany, čiže miesto sa vždy nájde.
  • Nájsť si ubytovanie niekde mimo a dochádzať, ale to už nie je o nudizme...

Pokiaľ ide o voľné miesto na stan/karavan, tak ľudia sa delia do dvoch kategórii. Tí čo odchádzajú skoro ráno, alebo včera premiestnili auto vonku (a odchádzajú dnes s tým čo prenesú cez vrátnicu), pretože medzi 22:07 je nočný kľud - v tomto prípade peších do kempu púšťajú od 7:00, treba si vyhľadať miesto, obsadiť ho, nahlásiť na recepciu (miesto si môžeš kedykoľvek zmeniť a nahlásiť na recepciu)... radšej auto nechať vonku, ísť cez vrátnicu, odovdať doklady a hľadať miesto. Ideálnym prepravným prostriedkom je kolebežka/bicykel, keďže kemp je veľký. Ďalšia možnosť je striehnuť do 13:00, do kedy musí byť parcela prázdna a ľudia odchádzajú tak, aby mohli cestovať cez deň, alebo využiť "deň zdarma", pretože v kempe sa ešte môžeš zdržiavať, len sa musíš preukázať dokladom o zaplatení, ak ideš von/dnu. V stane musíš riešiť len veci na varenie, ak si chceš variť sám, alebo sa spľahnúť na reštiky - varia dobre a ceny primerané na hr. Konverziu na 230V (50 cm kábel) si môžeš kúpiť v obchode, ak nemáš.

Pridať nový komentár

  • Komentár prihláseného užívateľa sa zobrazí okamžite.
  • Komentár neprihláseného užívateľa sa zobrazí až po schválení (zvyčajne do niekoľkých hodín).